نرگس احمدي افزود:مطالعات مقدماتي آثار بدست آمده در منطقه خواجه عسگر بم نشان از وجود آثاري از دوران پيش از تاريخ و احتمالا هزاره سوم قبل از ميلاد دارد. آثار مکشوفه اوليه شامل تعداد 251 قطعه سفال شکسته است و در ميان آنها 17 قطعه مربوط به ظروف نيمه شکسته از نوع جامهاي ته دکمه اي و خمره و کاسه منقوش با نقوش هندسي و بقاياي جمجمه و بخشهايي از استخوان دست و پاي زني ميانسال، مشاهده مي شود.
وي خاطرنشان کرد:بر اساس مطالعات و مقايسات اوليه بر روي نمونه هاي مکشوفه قابل مقايسه و مشابه با سايت تل ابليس و ميري قلعه پاکستان و تل آتشي در شرق، سايت بيدران در غرب و سايت ارگ بم بوده و احتمالا مربوط به عصر مفرغ و در محدوده زماني سه هزار پيش از ميلاد است. ( يعني دست کم پنج هزار سال پيش ) ، با توجه به همدوره و همزمان بودن سفالهاي سايت بيدران و نزديکي مکاني بين آنها ( تنها چند کيلومتر ) وجود ارتباط فرهنگي بين دو سايت در گذشته، دور از ذهن نيست.
کارشناس باستانشناسي پروژه نجاتبخشي ارگ بم تصريح کرد:هر چند شواهد بدست آمده در منطقه خواجه عسگر بم بسيار اتفاقي کشف شد و در مطالعات اوليه جز اين گور که توسط سيلاب آشفته شده هيچ گونه شواهد ديگري بدست نيامده اما بدست آمدن ظروف کامل و نيمه کامل ديگر که در خاکبرداريهاي بعدي اين کارگاه بلوک زني بدست آمده فرضيه وجود گورستاني متعلق به اين زمان را مطرح ميکند از همين روي مواردي همچون ثبت اثر در فهرست آثار ملي،مطالعات آرکنو ژئو فيزيک ( زمين باستان شناسي ) بر روي اين بخش صورت گيرد تا قبور و آثار احتمالي موجود در اين بخش نمايان شود،گمانه زني در اين محوطه جهت مطالعات تکميلي و حفاظت از محل حين و بعد از گمانه زني پيشنهاد مي شود./117
انتهای پیام/